Wat is moderne kunst?

De naam moderne kunst zegt eigenlijk zelf al wat de betekenis is. Het gaat over kunst welke modern is. Veelal wordt de term gebruikt voor de avant-gardistische artistieke uitingen vanaf het begin van de 20e eeuw tot aan de jaren zestig. Er zijn een aantal belangrijke stromingen bekend binnen de moderne kunst. Voorbeelden hiervan zijn het surrealisme, dadaïsme, futurisme en kubisme.

Moderne kunst is onder andere te herkennen aan de drang om te experimenteren en het scheppen van een grotere afstand tussen het kunstwerk en de werkelijkheid. Vanaf de jaren zestig noemen we de kunst vaak hedendaagse kunst. Het gaat dan over kunst die jong is en veelbelovend, ook wel actuele kunst genoemd. Er zijn veel musea welke dagelijks moderne schilderkunst tentoon hebben gesteld. Ieder jaar komen er veel bezoekers uit binnen- en buitenland om hier een kijkje te nemen en te genieten van de moderne kunst.

Binnen de moderne kunst zijn er een aantal schilderstijlen. Zo kan er gedacht worden aan cobra, visco-art, plasticisme, fluxus, performance, happening, sociaal realisme, suprematisme, kubisme en expressionisme. Vincent van Gogh is een belangrijke kunstenaar binnen de moderne kunst net als Paul Cézanne. Bezoek zelf eens een musea waar moderne kunst centraal staat. Er zijn zoveel mensen die hier dagelijks van willen genieten, je hebt de kans om het van dichtbij te mogen bekijken in een musea, maak hier gebruik van en neem het goed in je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>