Kenmerken van een aterlier

In een atelier is iemand aan het werk die van kunst houdt. Je ziet hier veel kleuren, maar het is er ook overzichtelijk en hygiƫnisch. Het is er niet stoffig. Maar erg steriel. Het is belangrijk dat deze mensen rustig kunnen werken in hun eigen atelier. Soms is een deel hiervan ook als expositie ruimte omgetoverd. Daar is het dan zo gemaakt dat mensen overal goed bij kunnen om het werk te bekijken. Werken hangen niet te hoog en niet te laag, maar meestal op ooghoogte van de gemiddelde mens. De andere ruimte is vaak de ruimte waar zij werkzaam zijn en ook daar mogen mensen vaak een kijkje nemen. Je ziet dan waar zij bijvoorbeeld inspiratie vandaan halen of hoe dat de eerste versie er uit ziet van een nieuw kunstwerk.

In een atelier moet het schoon zijn, hygiƫnisch en alles moet geordend zijn. Het moet er geen chaos zijn want dat zorgt er voor dat de concentratie snel af zal nemen. Daarom is het belangrijk dat een atelier eens in de zoveel dagen even bij wordt gehouden. Na gebruik worden de spullen netjes geordend en zal het weer klaar staan voor de volgende dag. Iedere dag is weer een nieuwe dag om nieuwe inspiratie op te doen en dan ontdek je pas echt wat het met je doet om lekker te kunnen schilderen, dat is pas ontspannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>